Șefa statului a vizitat un veteran de război din raionul Criuleni

  • 05 Mai 2022 15:58
Șefa statului a vizitat un veteran de război din raionul Criuleni

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a vizitat astăzi pe veteranul de război Ioil Lupașco din satul Slobozia-Dușca, raionul Criuleni, care săptămâna viitoare va împlini 100 de ani.

Potrivit unui comunicat, Ioil Lupașco a plecat pe front la douăzeci de ani și a luptat alături de camarazii săi până la sfârșitul războiului. În 1946, cu două medalii la piept, a revenit în satul său de baștină. „A lucrat toată viața în gospodăria agricolă din localitate, a crescut patru copii și a rămas la fel de curios și modest ca în tinerețe. Până la 90 de ani a mers pe bicicletă, iar azi sădește flori în fața casei”, relatează Președinția.

Șefa statului i-a mulțumit veteranului pentru curajul lui din timpul războiului, l-a întrebat de sănătate și i-a urat putere să mai trăiască, să-și bucure copiii, nepoții și strănepoții. „În ajun de 9 Mai, trebuie să ținem minte prețul plătit de bunicii și străbunicii noștri pentru ca noi, astăzi, să trăim în pace. De dragul lor, onorând sacrificiul acestor oameni și tragedia milioanelor de vieți pierdute în cel de-al Doilea Război Mondial, azi trebuie să păstrăm pacea”, a menționat Președinta Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău