Șefa diplomației UE: Dilema „Est sau Vest”, o percepție greșită

  • 03 Martie 2017 19:08
Șefa diplomației UE: Dilema „Est sau Vest”, o percepție greșită

Serbia este un important factor de stabilitate în Balcanii de vest, a declarat vineri Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini, cu prilejul unei întâlniri la Belgrad cu președintele sârb Tomislav Nikolic, transmite Tanjug.

Șefa diplomației europene i-a mulțumit președintelui sârb pentru angajamentul său față de integrarea europeană, se precizează într-un comunicat al biroului de presă al președintelui, scrie AGERPRES.

Mogherini a subliniat de asemenea importanța dialogului dintre Belgrad și Pristina, în contextul candidaturii Serbiei la aderarea la Uniunea Europeană.

"Există percepția că aderarea deplină la Uniunea Europeană implică o alegere între Est și Vest. Una nu o exclude pe cealaltă și sunt necesare eforturi pentru a schimba această percepție", a explicat șefa diplomației UE.

Președintele sârb a remarcat la rândul său că tensiunile existente în regiune sunt evidente și și-a exprimat preocuparea față de situația din Macedonia și din Bosnia-Herțegovina.

El a ținut să adauge că Serbia își menține angajamentul față de integrarea europeană, exprimându-și totodată speranța că "nu va exista nicio condiție pe care (Belgradul) să nu o poată îndeplini, aceasta fiind recunoașterea Kosovo".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău