Șefa diplomației române Luminița Odobescu participă joi la reuniunea miniștrilor de externe din UE de la Bruxelles

  • 29 August 08:44
Șefa diplomației române Luminița Odobescu participă joi la reuniunea miniștrilor de externe din UE de la Bruxelles

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu va participa, joi, la reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene, care va fi găzduită la Bruxelles, de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, a transmis MAE într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, discuțiile miniștrilor se vor concentra pe agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și pe situația din Orientul Mijlociu. De asemenea, miniștrii europeni de externe vor aborda situația post-electorală din Venezuela și, respectiv, situația din Georgia, scrie Calea Europeană.

Discuția privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei va avea loc cu participarea ministrului ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, și se va concentra pe prezentarea evoluțiilor recente din teren și pe sprijinul multidimensional al UE pentru Ucraina.

Situația din Orientul Mijlociu va fi abordată din perspectiva celor mai recente evoluții, în contextul creșterii tensiunilor din zonă și amplificării crizei umanitare din Gaza, precum și al eforturilor susținute ale SUA în direcția unui acord al părților pentru încetarea focului și eliberarea tuturor ostaticilor reținuți de Hamas.

Totodată, miniștrii europeni de externe vor avea un schimb informal de opinii cu șeful diplomației turce, Hakan Fidan, pe tema relațiilor UE-Turcia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău