Sediul unui departament al Academiei „Ștefan cel Mare” a fost renovat cu suportul SUA și PNUD

  • 19 Septembrie 2022 16:25
Sediul unui departament al Academiei „Ștefan cel Mare” a fost renovat cu suportul SUA și PNUD

Sediul Departamentului de selectare și evaluare al Academiei „Ștefan cel Mare” a fost inaugurat astăzi după renovare. Lucrările au fost realizate cu suportul Statelor Unite ale Americii, Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a specificat că datorită noului departament va fi aplicat un mecanism modern în procesul de recrutare, selectare și evaluare a viitorilor specialiști ai MAI. „Departamentul a trecut deja de etapa pilot și va putea funcționa în deplină capacitate. Acesta ne va permite să optimizăm procesul de angajare prin reducerea timpului de procesare a actelor de la o lună - la două săptămâni. Totodată, digitalizarea procesului va aduce transparență și va fi un factor important în lupta cu corupția. Mulțumim partenerilor pentru sprijin în realizarea acestui proiect”, a spus Ana Revenco.

La rândul său, ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, a menționat că noul departament va contribui la eliminarea obstacolelor existente în procesul de selecție a angajaților. „Acesta va asigura implementarea politicilor instituționale de recrutare și profesionalizare a angajaților. Proiectul are drept scop modernizarea organelor de aplicare a legii din Republica Moldova pentru un viitor prosper, democratic și sigur”, a afirmat diplomatul.

Noua structură ocupă o suprafață de circa 500 de metri pătrați la parterul unui bloc al Academiei „Ștefan cel Mare”. Acesta dispune de câteva birouri pentru angajați, două săli de testare dotate cu calculatoare, patru săli pentru intervievarea candidaților, o sală pentru ședințe, mai multe spații administrative, dar și un centru de date care permite stocarea informației colectate în cadrul evaluărilor. Pentru a asigura evaluarea conform standardelor internaționale, departamentul a fost dotat cu 40 de calculatoare și programe operaționale specializate, transmite MOLDPRES.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău