Ședința Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu R.Moldova: Comisia Europeană propune o nouă asistență macrofinanciară de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova

  • 22 Ianuarie 17:58
Ședința Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu R.Moldova: Comisia Europeană propune o nouă asistență macrofinanciară de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova

Copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, europarlamentarul român Siegfried Mureșan, a anunțat, pe 20 ianuarie, că a condus ședința Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova.

„Am spus că avem acum o mai mare oportunitate decât oricând de a ajuta Republica Moldova să se dezvolte: Există la Chișinău o majoritate politică proeuropeană care implementează reforme și dorește apropierea de Uniunea Europeană. Am constatat acest lucru inclusiv în timpul vizitei la Chișinău în decembrie, cu ocazia Comitetului Parlamentar de Asociere UE - Moldova. Avem un pachet de reforme și investiții de 600 de milioane de euro pe care Comisia Europeană l-a aprobat pentru Republica Moldova anul trecut. Trebuie să ajutăm autoritățile de la Chișinău să implementeze acest pachet, astfel încât oamenii să beneficieze cât mai mult și cât mai repede de acești bani.
Avem, totodată, o propunere a Comisiei Europene de a acorda o nouă asistență macrofinanciară de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Ne propunem să adoptăm această asistență cât mai repede în plenul Parlamentului European. Noi, Uniunea Europeană și Republica Moldova, avem aceleași priorități: redresare economică, digitalizare, tranziția verde, combaterea corupției și apărarea statului de drept. Obiectivul nostru este să avem rezultate concrete pe toate aceste domenii în următoarea perioadă. De aceea, am agreat astăzi că vom întări cooperarea la nivel parlamentar, împreună cu colegii din Parlamentul Republicii Moldova, pentru a ajuta la implementarea reformelor la Chișinău în toate aceste domenii și la dezvoltarea Republicii Moldova în interesul cetățenilor săi”, a declarat Siegfried Mureșan. 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:5,66 m/s
Mon
13
Tue
14
Wed
16
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău