Ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării de la București. „Securitatea Republicii Moldova și cea a Ucrainei sunt conectate”

  • 07 Iulie 2023 08:11
Ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării de la București. „Securitatea Republicii Moldova și cea a Ucrainei sunt conectate”

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), întrunit ieri, 6 iulie, la București, au discutat despre atenția specială și încurajarea menținerii angajamentului sporit al aliaților în raport cu partenerii vulnerabili, printre care și Republica Moldova, transmite Radio Chișinău.

„România a fost și va continua să fie un susținător activ al aspirațiilor euroatlantice ale Kievului, fapt evidențiat și prin Declarația comună pentru susținerea de către țara noastră a perspectivei euroatlantice a Ucrainei, semnată de către Președintele Klaus Iohannis și Președintele Volodîmîr Zelenski în marja Summitului Comunității Politice Europene din Republica Moldova, din 1 iunie.

Totodată, România va continua să acorde atenție specială și să încurajeze menținerea angajamentului sporit al aliaților în raport cu partenerii vulnerabili din Vecinătatea Estică, în special Republica Moldova, unde riscurile de securitate au crescut odată cu războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei.

Securitatea Republicii Moldova și cea a Ucrainei sunt conectate, securitatea celor două state fiind legată de securitatea transatlantică”, se arată în comunicatul emis de CSAT după derularea ședinței.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău