Securitatea națională și gestionarea crizelor au fost abordate în cadrul unei instruiri organizate sub egida Președinției

  • 05 August 19:40
Securitatea națională și gestionarea crizelor au fost abordate în cadrul unei instruiri organizate sub egida Președinției

În seminar în domeniul securității naționale și gestionării crizelor, organizat sub egida Președinției Republicii Moldova, s-a desfășurat în zilele de 4-5 august la Ministerul Apărării. Instruirea a întrunit oficiali guvernamentali din instituțiile cu prerogative în domeniul securității naționale, dar și ONG-uri de profil.

În mesajul adresat participanților, consilierul prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, Dorin Recean, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, a menționat că Republica Moldova se află într-un proces de însușire a lecțiilor în contextul războiului din Ucraina și al crizei refugiaților, și de reconsiderare a managementului interinstituțional al securității naționale. Aceasta va consolida reziliența țării și capacitățile instituțiilor de a face față crizelor. „Acest exercițiu comun al instituțiilor statului și al societății civile va rezulta într-un plan concret prin care Guvernul și societatea devin și mai puternici, și mai determinați pentru apărarea valorilor democratice și libertății”, a accentuat Dorin Recean.

Seminarul a fost organizat de Secretariatul Consiliului Suprem de Securitate, Ministerul Apărării și Centrul European pentru Studii în domeniu Securității „George C. Marshall” și a abordat teme privind Strategia Securității Naționale, gestionarea crizelor la nivel interinstituțional și comunicarea strategică în domeniu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
29,24
Nori împrăștiați
Umiditate:54 %
Vint:3,6 m/s
Sat
25
Sun
27
Mon
27
Tue
27
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău