Secretele Succesului. Cum să vă Faceți Prieteni și să Deveniți Influent de Dale Carnegi

  • 12 Mai 2014 09:29
Secretele Succesului. Cum să vă Faceți Prieteni și să Deveniți Influent de Dale Carnegi

Dale Carnegie spunea că „succesul înseamnă să obții ceea ce vrei, iar fericirea înseamnă să vrei ceea ce ai obținut“.

Dar ce anume își doresc oamenii? Ei bine, de cele mai multe ori, e vorba despre o carieră ascendentă, prieteni de încredere, o familie iubitoare, un trai decent… și altele asemenea.

Desigur, motivele pentru care un om își dorește ceva anume sunt complet personale, însă metodele prin care își poate atinge obiectivul sunt general valabile. Iar metodele din cartea ”Secretele Succesului” au fost testate de peste 15 milioane de cititori de pe cinci continente, pe parcursul a trei sferturi de secol. A ajuns să fie cea mai vândută carte motivațională publicată vreodată.

Sfaturile lui Dale Carnegie vă arată cum să deveniți un interlocutor agreabil, de ce e bine să faceți complimente dezinteresate, când e cazul să vă retrageți dintr-o dispută, ce anume trezește dorința de cooperare a partenerilor, cum să faceți o bună impresie de la prima întâlnire, cât de important e zâmbetul, prin ce strategii vă puteți autopromova în ochii celorlalți, în ce fel puteți adresa critici fără să provocați resentimente, de ce e recomandat să vă admiteți propriile greșeli înainte de a le face reproșuri altora, cât de adevărat e proverbul care spune că „vorba dulce mult aduce“, cum să răspundeți la plângerile altora, unde se termină sinceritatea și începe brutalitatea, de ce nu funcționează pe termen lung strategia de a da ordine, cum să vă ajutați ajutându-i pe ceilalți — și multe altele.

Dale Carnegie dovedește că, în cele din urmă, ceilalți ne vor trata exact așa cum îi tratăm. Comportamentul interlocutorilor oglindește propriul comportament.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău