Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres va vizita Centrul de găzduire a refugiaților ucraineni de la Moldexpo

  • 10 Mai 09:35
Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres va vizita Centrul de găzduire a refugiaților ucraineni de la Moldexpo

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, aflat încă de ieri la Chișinău, va vizita astăzi Centrul de găzduire a refugiaților ucraineni de la Moldexpo.

După întrevederea avută ieri cu premierul Natalia Gavriliță, înaltul oficial a afirmat că Republica Moldova a primit cel mai mare număr de refugiați ucraineni raportat la populația sa, iar Organizația Națiunilor Unite apreciază eforturile depuse de autorități pentru gestionarea crizei.

La rândul său, premierul Natalia Gavriliță a declarat că a discutat cu Antonio Guterres despre gestionarea fluxului mare de refugiați ucraineni care se află pe teritoriul R. Moldova și că așteaptă ca banii oferiți în acest sens de Organizația Națiunilor Unite să ajungă cât mai rapid.

Totodată, Natalia Gavriliță a subliniat că instituțiile de apărare sunt în regim de alertă pentru a nu admite destabilizarea situației în R. Moldova. În context, Secretarul general al ONU a spus că R. Moldova necesită susținere masivă, inclusiv suport bugetar pentru a menține stabilitatea.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,85
Nori împrăștiați
Umiditate:86 %
Vint:5,14 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
23
Mon
19
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău