Secretarul general al ONU: În paralel cu COVID-19, se propagă un alt virus - antisemitismul și ura sub numeroase forme

  • 10 Noiembrie 2020 09:51
Secretarul general al ONU: În paralel cu COVID-19, se propagă un alt virus - antisemitismul și ura sub numeroase forme

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut apel la combaterea urii în lume, într-o alocuțiune rostită luni, la ceremonia la care Congresul evreiesc mondial i-a decernat premiul Theodor Herzl, atribuit pentru prima dată unui lider al Națiunilor Unite, relatează AFP și Xinhua, preluat de Agerpres.

"În paralel cu COVID-19, se propagă un alt virus - antisemitismul și ura sub numeroase forme", a remarcat Guterres în cadrul ceremoniei desfășurate online.

"În același timp, dezinformarea și teoriile conspirației câștigă teren în mod alarmant și vin în diferite forme", "propagând același venin: dezumanizarea și găsirea de țapi ispășitori, fie aceștia evrei, musulmani, migranți, refugiați ori alții", a spus secretarul general al ONU.

"Trebuie să luptăm pe două fronturi: pandemia și otrava", a îndemnat Guterres, notând că "solidaritatea în și între țări va fi crucială".

"Ura nu face discriminare. Să ne amintim ce ne spune istoria despre recurgerea la represiune și violență: astăzi este atacat vecinul tău, următorul ai putea fi chiar tu", a adăugat el.

Premiul anual Theodor Herzl recompensează personalități care au contribuit la promovarea ideilor lui Herzl, fondatorul sionismului, în favoarea unei lumi mai sigure și mai tolerante în ce-i privește pe evrei. Între cei care au primit această distincție se numără cancelarul german Angela Merkel, în 2019, dar și președintele ales al SUA, Joe Biden, în 2016. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău