Secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană: Limba română este o adevărată punte între trecut și viitor, un tezaur al identității noastre

  • 31 August 2023 16:29
Secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană: Limba română este o adevărată punte între trecut și viitor, un tezaur al identității noastre

„Limba română este o adevărată punte între trecut și viitor, un tezaur al identității noastre. Este elementul central al unității noastre”, a tyransmis Mircea Geoană, secretar adjunct NATO, într-un mesaj publicat pe Facebook cu ocazia Zilei Limbii Române.

„Astăzi, limba și cultura noastră ne unesc și devin, pentru mulți, un bastion al identității în țări străine. Vorbesc nu doar despre Europa de Vest sau America de Nord, dar și despre frații și surorile noastre din Republica Moldova, din diaspora istorică din Ucraina sau Serbia.

De-a lungul întregii mele cariere diplomatice si politice, am urmărit - și continui să o fac - ca limba română fie o voce puternică în favoarea valorilor democratice, a păcii, a prosperității și dezvoltării regiunii noastre. 

Îmi doresc ca ea să răsune din ce în ce mai puternic și clar, atât în folosul celor de acasă, cât și al celor de peste hotare.

Ca o autentică expresie a rezilienței noastre, a unui spirit neobosit și inovator”, a afirmat Mircea Geoană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău