Secretarul executiv al PSRM Vlad Bătrîncea se află într-o vizită în Federația Rusă. Alaiba: În drum spre Moscova după noi instrucțiuni

  • 18 Octombrie 2022 11:02
Secretarul executiv al PSRM Vlad Bătrîncea se află într-o vizită în Federația Rusă. Alaiba: În drum spre Moscova după noi instrucțiuni

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea împreună cu Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM se află într-o vizită la Moscova. Cei doi au avut mai multe întâlniri cu deputați ai Dumei de Stat. Printre aceștia se numără Veaceslav Macarov, vicepreședintele fracțiunii “Rusia Unită”, cu Leonid Kalașnikov, președintele Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții, Serghei Mironov, președintele fracțiunii „Spravedlivaia Rossia” în Duma de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, se arată în comunicatul PSRM, transmite Radio Chișinău.

Bătrîncea a solicitat autorităților Federației Ruse de a contribui la revizuirea prețurilor la gaze pentru partea moldovenească în vederea susținerii cetățenilor Moldovei. La fel socialistul a menționat că își dorește revenirea produselor moldovenești pe piața rusă și asigurării accesului pe această piața pentru toți producătorii din Moldova.

În cadrul întrevederii cu Leonid Kalașnikov, președintele Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții, părțile au subliniat importanța respectării statutului constituțional de neutralitate al Republicii Moldova, remarcând necesitatea menținerii păcii și stabilității în Republica Moldova și neadmitere a implicării acesteia în orice scenariu militar.

Deputatul PAS Dumitru Alaiba susține că deputatul socialist a plecat la Moscova după noi instrucțiuni. 

Azi unul e în drum spre Moscova după noi instrucțiuni, unul e în arest la domiciliu și unul e primar care se ține cât mai departe de primii doi. Cândva erau echipă legată cu panglica negru-oranj. Să nu fi fugit Plahotniuc, până acum erau echipă.

A plecat Plahotniuc și a distrus așa o echipa”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău