Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a primit vizita la MAEIE a delegației Comisiei pentru afaceri europene din cadrul legislativului croat, condusă de președintele Comisiei Domagoj Hajduković

  • 22 Noiembrie 2022 18:20
Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a primit vizita la MAEIE a delegației Comisiei pentru afaceri europene din cadrul legislativului croat, condusă de președintele Comisiei Domagoj Hajduković

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a avut o întrevedere cu delegația Comisiei pentru afaceri europene din cadrul Parlamentului Republicii Croația, condusă de președintele Comisiei Domagoj Hajduković. În cadrul discuțiilor, interlocutorii au trecut în revistă stadiul actual și perspectivele de aprofundare a relațiilor bilaterale moldo-croate, procesul de integrare europeană dar și subiectele de interes prioritar de pe agendele curente ale ambelor țări, inclusiv impactul regional al războiului nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei.

Șeful delegației croate a salutat obținerea de către țara noastră a statutului de candidat la aderare la UE, exprimând deschidere autorităților de la Zagreb de a împărtăși experiența acumulată în acest domeniu și reiterând sprijinul politic puternic al Croației pentru țara noastră în atingerea obiectivului de integrare europeană. În context, oficialul moldovean a mulțumit interlocutorului pentru participarea Croației în cadrul Platformei de sprijin a Republicii Moldova și suportul constant oferit proceselor de reformă și modernizare desfășurate în Moldova, se arată în comunicat.

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă s-a referit și la activitatea benefică a companiilor croate în Republica Moldova, care au contribuit la crearea locurilor de muncă. Interlocutorii au agreat că sunt necesare acțiuni ulterioare pentru fortificarea cooperării comercial-economice.

Oficialii au abordat amplu situația din regiune, inclusiv consecințele dramatice ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei, în domeniul securității, energetic și umanitar. Secretarul de stat Veaceslav Dobândă a punctat problemele cu care se confruntă Republica Moldova la această etapă și prioritățile pe care le are guvernul pentru stabilizarea situației în țară.

De asemenea, a fost evidențiată importanța avansării cooperării pe palierul diplomației parlamentare, dar și a celei sectoriale, părțile convenind menținerea unui dialog activ și constant pe toate subiectele de interes comun.

Totodată, secretarul de stat Veaceslav Dobîndă a vorbit și despre organizarea anul viitor a Summit-ului Comunității Politice Europene, un eveniment de importanță majoră pentru fortificarea coeziunii pe continentul european.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Perspective
Meteo Chișinău
-2,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:3,09 m/s
Mon
1
Tue
2
Wed
3
Thu
6
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău