Secretarul de stat al SUA califică drept "fanfaronadă" amenințările lui Vladimir Putin de a desfășura noi rachete

  • 25 Februarie 2019 08:26
Secretarul de stat al SUA califică drept

Secretarul de stat american Mike Pompeo califică amenințările președintelui rus Vladimir Putin de a desfășura noi rachete capabile să lovească țări occidentale drept "fanfaronadă", menită să provoace dezbinare între Washington și aliații săi, informează Agerpres.

Într-un discurs susținut săptămâna trecută, Vladimir Putin le-a reproșat SUA desfășurarea de noi sisteme de arme în Europa și a amenințat că Moscova va instala la rândul său rachete ce ar putea atinge "teritoriile unde se află centrele de decizii" ce amenință Rusia.

Aceste amenințări intervin după retragerea Washingtonului din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF), încheiat în timpul Războiului Rece între SUA și Uniunea Sovietică și care interzice rachetele sol-sol cu o rază de acțiune între 500 și 5.500 de km, SUA acuzând Rusia că a încălcat prevederile acestui tratat.

În replică, Moscova a denunțat la rândul său "acuzații imaginare" din partea SUA pentru a-și motiva retragerea din tratat. Dacă nu va interveni vreo schimbare majoră, tratatul va deveni nul în august.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău