Secretarul american de Stat Antony Blinken, vizită de urgență în Ucraina și Germania

  • 18 Ianuarie 2022 15:32
Secretarul american de Stat Antony Blinken, vizită de urgență în Ucraina și Germania

Antony Blinken, secretarul american de Stat, face o vizită în Ucraina și în Germania în perioada 18-20 ianuarie 2022, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat. El merge în epicentrul crizei dintre Ucraina și Rusia imediat după ce la Kiev a ajuns și noul ministru german de externe, Annalena Baerbock, transmite g4media.ro.

Potrivit sursei citate, Blinken se va întâlni la Kiev, pe 19 ianuarie, cu președintele Volodimir Zelenski și cu ministrul de Externe, Dmitro Kuleva. ”El va întări angajamentul SUA pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, potrivit comunicatului citat. De asemenea, Blinken se va întâlni cu angajații Ambasadei SUA și familiile lor pentru a le comunica planurile de contingență (măsurile urgente) pentru situația în care Rusia va continua să tensioneze situația, a declarat Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Pe 20 ianuarie, Blinken va ajunge la Berlin pentru a discuta despre recentele negocieri cu Rusia, inclusiv despre planurile aliaților occidentali de a impune ”costuri economice severe” Rusiei, potrivit comunicatului citat. Blinken se va întâlni la Berlin cu ministrul german de Externe, Annalena Baerbock.

Annalena Baerbock, la rândul său, a fost la Kiev la începutul săptămânii, iar marți este la Moscova, unde are o întâlnire cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău