Secretarul american al Trezoreriei și-a anulat participarea la summitul din Arabia Saudită, programat săptămâna viitoare

  • 18 Octombrie 2018 19:36
Secretarul american al Trezoreriei și-a anulat participarea la summitul din Arabia Saudită, programat săptămâna viitoare

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a anunțat, joi, că nu va mai participa la conferința de investiții de săptămâna viitoare din Arabia Saudită, în contextul în care administrația Trump așteaptă rezultatul anchetei privind dispariția jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, anunță REUTERS, citat de RADOR.

Mnuchin a anunțat decizia într-o postare pe Twitter, după o întâlnire cu președintele Donald Trump și cu secretarul de stat Mike Pompeo, care s-a întors recent de la întânirile cu lideri din Ankara și Riad. Saudiții au anunțat că vor merge înainte cu desfășurarea conferinței, programată între 23 și 25 octombrie, în pofida anulării participării anunțate de importante companii, lideri guvernamentali și mass-media.

Retragerea lui Mnuchin survine în contextul în care oficiali de rang înalt din sectorul financiar și comercial din Marea Britanie, Franța, Germania și Olanda au anunțat că nu vor lua parte la conferință.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău