Se pricep la miros uman și la depistarea stupefiantelor și lucrează cu polițiștii. Au fost premiați cei mai iscusiți câini de la Frontieră

  • 19 Aprilie 2019 12:50
Se pricep la miros uman și la depistarea stupefiantelor și lucrează cu polițiștii. Au fost premiați cei mai iscusiți câini de la Frontieră

Timp de trei zile, 21 de polițiști de frontieră alături de colegii patrupezi au participat în cadrul competiției chinologice ”Cea mai iscusită echipă canină”, organizată anual de către Poliția de Frontieră.

Pentru demonstrarea abilităților de căutare a infractorilor, cât și de depistare a substanțelor stupefiante și a produselor de tutungerie, echipele au fost antrenate în mai multe probe pe care le-au trecut cu râvnă și succes. Competiția a avut loc în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni și la Centrul de Excelență în Securitatea de Frontieră.

Cele 21 de echipe canine au fost împărțite pe domeniile de specializare a patrupezilor: miros uman, detectare stupefiante, depistare tutun. Conform rezultatelor obținute s-a confirmat o bună pregătire fizică a chinologilor, capacități dezvoltate în dresajul canin și profesionalism în lucrul de echipă.
Deși nu toate echipele canine au susținut testarea pe notele cele mai înalte, parcursul fiecăreia a fost apreciat și menționat la încheierea competiției.

Cele mai iscusite echipe canine, care s-au remarcat în competiție sunt și cele care au rezultate frumoase în activitatea de zi cu zi la frontiera de stat: 
- de căutare, miros uman: 
Locul I – agent-șef Coșciug Grigore cu câinele de serviciu REX, SPF Soroca; 
Locul II – agent-șef adjunct Viscun Sergiu cu câinele de serviciu PETO, SPF Sculeni; 
Locul III – agent-șef Nedrița Ivan cu câinele de serviciu LEO, SPF Lipcani.

- speciale, detectare stupefiante: 
Locul I – agent-șef adjunct Susac Grigorii cu câinele de serviciu AMY, SPF Ocnița; 
Locul II – agent-șef Bodacevschi Vitalii cu câinele de serviciu REGHINA, SPF Costești; 
Locul III – agent superior Ivasiuc Marina cu câinele de serviciu BEISY, SPF Cahul.

- special, detectare tutun:
Locul I – agent superior Balușca Ion cu câinele de serviciu NERO, SPF Giurgiulești-1; 
Locul II – agent-șef Iurchevici Anatolie cu câinele de serviciu CEZAR, SPF Cahul; 
Locul III – agent-șef Reaboi Serghei cu câinele de serviciu CHARLY, SPF Criva.

Campionii chinologi și patrupezi, care s-au învrednicit cu rezultate frumoase, au fost premiați cu diplome și medalii conform clasamentului.

Prezent la premierea învingătorilor, șeful adjunct al Poliției de Frontieră Valentin Fiodorov și-a exprimat recunoștința față de performanțele obținute, rezultate din muncă și antrenamente zilnice ale specialiștilor chinologi. Dumnealui a dat asigurări de susținere și suport în dezvoltarea continuă a domeniului chinologic.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău