Se lansează patru granturi a câte 1500 de franci elvețieni, pentru diasporă

  • 11 Octombrie 2016 22:29
Se lansează patru granturi a câte 1500 de franci elvețieni, pentru diasporă

Biroul pentru Relații cu Diaspora lansează, în parteneriat cu Misiunea din Moldova a Organizației Internaționale pentru Migrație, un nou subprogram de granturi – „Proiecte de Crowdfunding ale Diasporei”, transmite IPN.

În cadrul acestuia, patru granturi a câte 1500 de franci elvețieni vor fi oferite cetățenilor moldoveni de peste hotare pentru susținerea utilizării platformelor de crowdfunding (multifinanțare) naționale și internaționale, cu scopul de a realiza proiecte cu impact social și caracter durabil în Republica Moldova.

Vor obține finanțare proiectele care vor fi propuse de persoane fizice sau grupuri și care vor prevedea o campanie de colectare a fondurilor prin intermediul platformelor de crowdfunding. Implementarea proiectelor urmează să fie finalizată până la 1 iunie 2017.

Șefa BRD, Olga Coptu, afirmă că susținerea oferită în cadrul acestui subprogram va fi conform principiului de „matching grants”. Adică, suma granturilor va fi transferată condiționat, după finalizarea cu succes a campaniei de crowdfunding și colectarea prin intermediul acesteia a unei sume egale cu cea a grantului.

„Acest mecanism ne va permite să stimulăm utilizarea platformelor online pentru implicarea reprezentanților diasporei în implementarea proiectelor cu impact social durabil. În timp, multifinanțarea online le va oferi posibilitatea tuturor celor interesați și implicați în dezvoltarea de proiecte cu și pentru diasporă să obțină într-un mod transparent, rapid și accesibil fondurile necesare”, a declarat  Olga Coptu.

Dosarele de aplicare ale solicitanților trebuie să conțină propunerea de proiect, planul detaliat al campaniei de crowdfunding și CV-ul solicitantului. Dosarele pot fi depuse online în perioada 10 octombrie-30 noiembrie curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău