Scriitoarea și jurnalista Veronica Balaj: Oricând vă aștept în Timișoara culturală, să mergem pe urmele celor care au adăstat aici – mă gândesc la Eminescu, Cuza și la multe alte personalități… (AUDIO)

  • 22 August 2021 10:12
0%
00:00:00
00:00:00

Limba română ne adună pe toți cei de o suflare românească, chiar dacă distanțe mari ne despart. Alina Rusu ne propune un dialog cu colega de la Timișoara, jurnalista și scriitoarea Veronica Balaj, realizatoarea unor emisiuni cu tematică culturală la Radio Timișoara.

Vara aceasta a fost destul de încărcată de emoții pentru colega noastră din Timișoara, ea devenind laureată a Trofeului de Excelență pentru activitate în radio, oferit de către Uniunea Ziariștilor profesioniști din România. Un alt premiu i-a fost oferit jurnalistei de către Uniunea Scriitorilor din România, pentru volumul de interviuri Restituiri culturale bănățene.

Veronica Balaj:

„Trofeul de Excelență în Radio, al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, a fost acordat într-o gală extraordinar de elegantă, care a avut loc la Televiziunea Română. Au fost mai multe secțiuni, presă scrisă, radio, Actualități etc și am luat, evident, premiul pentru excelență în radio. Mă onorează extrem, mă bucur că am participat la acest eveniment, de la care am rămas cu impresii de neuitat”.

Tot în această vară, Veronica Balaj a lansat volumul Tatuaj interior, apărut la editura Castrum timisiensis, coordonată de criticul și poetul Daniel Luca.

„Este o  carte care ține de genul de proză poematică - jurnal, în care am consemnat nu neapărat întâmplările mele interioare, e adevărat că uneori trec și pe acest teritoriu, dar consemnez și relaționarea cu lumea în perioada aceasta de restricții și pandemie”, a menționat autoarea.

O recenzie la cartea Tatuaj interior, semnată de criticul literar, academicianul Mihai Cimpoi,  a apărut recent într-o revistă reprezentativă a Uniunii Scriitorilor din România, Express cultural.

Mai multe detalii aflați din interviul cu Veronica Balaj, realizat de Alina Rusu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău