Școlile din Anglia se redeschid pe 8 martie, activitățile sportive în aer liber vor fi reluate pe 29 martie

  • 22 Februarie 2021 12:29
Școlile din Anglia se redeschid pe 8 martie, activitățile sportive în aer liber vor fi reluate pe 29 martie

Școlile din Anglia vor fi redeschise pe 8 martie, iar persoanele care provin din două familii diferite și grupurile alcătuite din cel mult șase persoane vor putea să se întâlnească din nou în aer liber începând din 29 martie, pe măsură ce restricțiile anti-COVID-19 sunt relaxate în această unitate teritorială a Marii Britanii, a anunțat luni coordonatorul britanic al campaniei de vaccinare, Nadhim Zahawi, citat de Reuters.

"Părerea noastră este aceea că va fi o redeschidere graduală a întregii Anglii, nu una pe regiuni", a declarat oficialul britanic pentru postul radiofonic LBC Radio.

"Mai întâi copiii, apoi prioritatea o reprezintă școlile, unde două persoane vor putea să se întâlnească în exterior și chiar să bea o cafea împreună, iar toate aceste lucruri vor deveni posibile pe 8 martie. Apoi, pe 29 martie, două familii sau grupuri de cel mult șase persoane vor putea să se întâlnească și sporturile în aer liber vor putea fi din nou permise", a mai spus Nadhim Zahawi.

Potrivit aceluiași oficial britanic, datele medicale actuale arată faptul că vaccinurile s-au dovedit eficiente în reducerea transmiterii maladiei COVID-19.

"E suficient să vă spun că datele arată bine", a declarat Nadhim Zahawi pentru postul de televiziune Sky News, atunci când a fost întrebat de reporteri dacă vaccinurile sunt eficiente în reducerea numărului de infectări cu noul coronavirus și a numărului de spitalizări asociate maladiei COVID-19.

"Nu ne-am fi aflat aici acum, în această dimineață, să vă spunem că vom redeschide școlile pe 8 martie și... întrucât vacanța școlară începe pe 29 martie, vom permite regula ca două familii și grupuri de șase persoane să poată să se întâlnească în exterior... Nu v-am anunța aceste lucruri dacă nu am fi încrezători că programul de vaccinare începe cu adevărat să își arate roadele", a mai spus oficialul britanic.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău