Schimbul de informații între autoritățile din R. Moldova și cele din străinătate cu privire la conturile rezidenților va deveni mai eficient

  • 31 Martie 2023 12:12
Schimbul de informații între autoritățile din R. Moldova și cele din străinătate cu privire la conturile rezidenților va deveni mai eficient

Parlamentul a aprobat în lectura a doua proiectul de lege pentru implementarea prevederilor Acordului multilateral al autorităților competente pentru schimbul automat de informații privind conturile financiare. Odată cu adoptarea legii de către Parlament, Republica Moldova va putea face schimb eficient de informații de natură financiară cu privire la conturile deschise sau închise de rezidenții altor state cu autoritățile competente din străinătate, anunță Serviciuld e presă al legislativului.

PROIECTUL a fost înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către Guvern. Potrivit autorilor, schimbul automat de informații privind conturile financiare are drept scop transparentizarea fluxurilor de capital din străinătate, îmbunătățirea conformării fiscale atât la nivel național, cât și internațional, încurajarea declarării veniturilor de către contribuabili, precum și transparentizarea voluntară a operațiunilor și activelor.

Republica Moldova a devenit membru al Forumului Global privind transparența și schimbul de informații în scopuri fiscale al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică în anul 2016. Prin aderarea la această organizație, Republica Moldova și-a asumat angajamentul de implementare a celor două standarde internaționale privind transparența și schimbul de informații: schimbul de informații la solicitare și schimbul automat de informații privind conturile financiare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău