Scene dramatice la Cupa Africii - Opt persoane au murit pe stadion înainte de meciul Camerun vs Insulele Comore

  • 25 Ianuarie 2022 10:25
Scene dramatice la Cupa Africii - Opt persoane au murit pe stadion înainte de meciul Camerun vs Insulele Comore

Cel puțin opt persoane au murit și alte zeci au fost rănite în urma unei busculade la stadion înainte de meciul Camerun - Insuele Comore, de la Cupa Africii pe Națiuni, informează BBC, citat de hotnews.ro.

Potrivit imaginilor, mii de persoane au încercat să intre pe stadionul Paul Biya din Yaounde, cu o capacitate de 60.000 de locuri, dar care a putut primi spectatori doar în proporție de 80 la sută, notează sursa citată

Printre morți se numără un copil, potrivit unui raport al Ministerului Sănătății, obținut de agenția de presă AFP.

Potrivit mai multor oficiali, 50.000 de persoane au încercat să intre la acest meci.

Jurnalista Leocadia Bongben, care a fost la meci, a declarat că a observat multă agitație într-una din zonele pentru fani din afara stadionului.

"Oamenii au început să strige. După un minut a venit o ambulanță pe stadion, dar când am ajuns la locul respectiv, poliția nu ne-a lăsat să ne apropiem", a spus jurnalista, care susține că a primit o listă cu opt oameni care și-au pierdut viața.

Într-un comunicat de presă, Confederația Africană a anunțat că "investighează situația și încearcă să aibă mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat”.
 
Secretarul general al confederației a fost trimis la spital pentru a vedea care este starea victimelor. În timpul meciului s-au auzit sirenele ambulanțelor care recuperau răniții pentru a-i aduce la spitalele din zonă, informează News.ro.

Camerun a câștigat meciul cu Insulele Comore, scor 2-1, și s-a calificat în sferturi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău