Scădere a prețurilor petrolului din cauza temerilor legate de impactul creșterii cazurilor de Covid-19 la nivel global

  • 12 Iunie 2020 13:01
Scădere a prețurilor petrolului din cauza temerilor legate de impactul creșterii cazurilor de Covid-19 la nivel global

Prețurile petrolului au scăzut joi cu circa 8%, din cazua reapariției temerilor legate de impactul creșterii numărului de cazuri Covid-19 la nivel mondial asupra cererii, în timp ce stocurile de țiței au atins un nivel record în Satele Unite, transmite Reuters, citată de News.ro.

Potrivit sursei citate, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus din Statele Unite a depășit miercuri nivelul de 2 milioane, potrivit datelor Reuters, iar numărul infecțiilor noi a crescut ușor, după cinci săptămâni de scăderi. În timp ce majoritatea statelor au relaxat restricțiile de mișcare care au slăbit puternic cererea, consumul de carburanți se află încă cu 20% sub nivelul normal, consumatorii fiind în continuare precauți.

Rezerva Federală și-a exprimat îngrijorarea că această situație va continua, limitând cererea.

”O serie de focare locale ar putea avea efectul de a submina încrederea oamenilor în călătorii, în restaurante și divertisment”, a afirmat miercuri președintele Fed, Jerome Powell.

Prețul petrolului Brent a scăzut joi cu 7,6%, închizând la 38,55 dolari pe baril. Cotația petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a închis în declin cu 8,2%, la 36,34 dolari pe baril. Prețurile petrolului Brent și WTI au înregistrat cele mai mari scăderi zilnice după 21 aprilie, respectiv 27 aprilie.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău