Șase hoți, condamnați în timpul lui Mihail Saakașvili au fost amnistiați

  • 30 Ianuarie 2013 12:57
Șase hoți, condamnați în timpul lui Mihail Saakașvili au fost amnistiați

Șase hoți recidiviști din Georgia, care au fost trimiși la închisoare pentru executarea pedepsei în timpul mandatului președintelui georgian Mihail Saakașvili, au fost amnistiați.

Autoritățile le-au pus în vedere acestora să părăsească țara în doar câteva zile. Pentru alți 20 de interlopi din Georgia a fost redusă pedepsa cu închisoarea, a declarat ministrul adjunct pentru executarea pedepselor din Georgia, Grigol Ghiorgadze, într-un interviu acordat postului georgian de televiziune "Rustavi 2".

Potrivit Agenției de presă INTERFAX, care citează declarațiile oficialului geogian, interlopii preferă să părăsească țara, în schimbul detenției. O campanie împotriva hoților recidiviști a fost demarată în Georgia odată cu sosirea la putere a președintelui Mihail Saakașvili, când a fost completat Codul de Procedură Penală cu un articol  , potrivit căruia interlopii nu se pot afla în libertate pe teritioriul Georgiei, ei fiind obligați să părăsească țara. Noua conducere a Georgiei a adoptat la sfârșitul anului trecut o lege privind amnistierea. Conform acestei legi, 5 mii de deținuți vor ieși din închisori în următoarele două luni, în timp ce pentru 12 mii de deținuți va fi redus termenul de detenție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău