Sărbătoarea Vinului continuă în Republica Moldova

  • 07 Octombrie 2012 16:10
Sărbătoarea Vinului continuă în Republica Moldova

Sărbătoarea Vinului continuă duminică, 7 octombrie, la Chișinău, dar și în alte raioane ale Republicii Moldova.

Vizitatorii și vinificatorii se declară mulțumiți de sărbătoare, aceasta fiind un prilej pentru a promova vinurile autohtone.

Vinificatorii, veniți din toate colțurile Republicii Moldova, se laudă că au pregătit anul acesta vinuri de calitate, chiar dacă producția de struguri a fost ceva mai mică. Din vinuri au gustat atât vizitatorii de la noi, cât și turiștii străini.

Vizitatorii, la rândul lor,  susțin că vinurile moldovenești sunt de cea mai înaltă calitate, dar, prețurile, spun ei, sunt destul de mari.

La Ziua Națională a Vinului participă anul acesta aproximativ 50 de întreprinderi viti-vinicole, dintre care doi producători de divin din regiunea transnistreană.

Ieri compania  Purcari a fost decorată cu Premiul Mare în domeniul Vinificației pentru acest an. Totodată, șapte producători de vin de casă din raioanele Cahul, Orhei, Grigoriopol, Căușeni, Ialoveni, Comrat și Hîncești au fost desemnați cîștigători ai Concursului "Polobocul de Aur". Învingătorilor concursului le-au fost înmînate premii - butoaie a cîte 120 și, respectiv, 50 de litri.

Cheltuielile pentru organizare s-au ridicat anul acesta la 1 milion de lei, bani alocați de companiile vinificatoare, de sponsori și de Ministerul Agriculturii. Ministrul agrriculturii, Vasile Bumacov a anunțat anterior că anul viitor Sărbătoarea Vinului nu va mai fi organizată de autorități, dar de agenții economici din domeniu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău