Șapte ani de la semnarea Acordului R. Moldova - UE | Maia Sandu: Uniunea Europeană și statele sale membre ne-au fost și continuă să ne fie, generos și solidar, alături

  • 27 Iunie 2021 16:15
Șapte ani de la semnarea Acordului R. Moldova - UE | Maia Sandu: Uniunea Europeană și statele sale membre ne-au fost și continuă să ne fie, generos și solidar, alături

Președintele Maia Sandu a declarat că Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană este documentul-cheie în relația R. Moldova cu blocul comunitar european, „care ne ajută să modernizăm țara, instituțiile și economia”. Declarația a fost făcută în contextul îmlinirii a șapte ani de la semnarea acordului.

„În acești ani, UE a devenit partenerul comercial principal al țării noastre, spre piața europeană mergând azi circa 67% din exporturile moldovenești. Au fost modificate legi, iar UE, prin programele sale, a oferit expertiză și pârghii pentru a face produsele noastre mai competitive, și a sprijinit dezvoltarea și consolidarea IMM-urilor. Odată cu aceasta, au fost create locuri de muncă în diverse sectoare - de la agricultură până la IT și energie regenerabilă. Uniunea Europeană și statele sale membre ne-au fost și continuă să ne fie, generos și solidar, alături. Este rândul nostru să muncim pentru ca acest sprijin să fie resimțit de fiecare cetățean”, a subliniat Maia Sandu. 

Mențonăm că, potrivit unui comunicat al Ministrului Economiei și Comerțului, transmis cu ocazia împlinirii astăzi, 26 iunie, a 7 ani de la semnarea Acordului de Asociere între RM și UE, în prezent spre piața europeană sunt direcționate circa 67% din exporturile moldovenești, în comparație cu 54% cât constituia ponderea acestora în 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău