Săptămâna trecută, 178 de cetățeni străini, au primit refuz de intrare în Republica Moldova

  • 18 Septembrie 08:53
Săptămâna trecută, 178 de cetățeni străini, au primit refuz de intrare în Republica Moldova

Poliția de Frontieră anunță că la „frontiera verde" și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 292 de evenimente cu documentarea a 316 persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:

- 53 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
- 98 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- 154 contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
- șase cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 55 de procese verbale și 210  chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 447 550 lei și încasarea amenzilor de 219 875 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 178 de cetățeni străini, dar și 65 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 286 de consemne, dintre care 17 consemne pe Interpol (persoane, documente, mașini) și 269 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 442 334 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 97 918 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România - 48% din totalul de traversări, iar 31% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 21% din treceri ale frontierei aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Cahul, PTF Otaci, PTF Giurgiulești-Galați, PTF Costești și PTF Palanca.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-0,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:3,09 m/s
Tue
3
Wed
4
Thu
6
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău