Săptămâna Europeană a Imunizărilor - mai protejați împotriva bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare

  • 23 Aprilie 2019 15:47
Săptămâna Europeană a Imunizărilor - mai protejați împotriva bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare

În acest an, Săptămâna Europeană a Imunizărilor va avea loc în perioada 24-30 aprilie. În Moldova, aceasta se va desfășura cu deviza „Preveniți. Protejați. Imunizați".

Evenimentul are drept scop de a crește gradul de conștientizare privind dreptul și responsabilitatea fiecărei persoane de a fi protejat împotriva bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare.

Începând cu anul 2016, Republica Moldova procură toate vaccinurile doar prin intermediul UNICEF, ceea ce a permis țării să aibă acces la vaccinuri eficiente, inofensive și administrate la timp. În pofida acestui fapt, refuzurile la vaccinare au continuat să crească, ceea ce a favorizat apariția cazurilor de rujeolă.

Astfel, în anul 2018, s-au înregistrat 340 cazuri de rujeolă și în 90% dintre cazuri, persoanele nu aveau nicio doză de vaccin rujeolic. Moldova se numără printre țările care au implementat cu succes vaccinul contra infecției cu Papilomavirus uman. Din anul 2018, vaccinul HPV este introdus în Calendarul de vaccinări ca vaccin obligatoriu fetițelor cu vârsta de 10 ani. Acest succes se datorează populației care conștientizează rolul acestui vaccin în prevenirea cancerului de col uterin.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău