Sapa a fost revoluționată la Grigorievca

  • 12 Iunie 2012 17:50
Sapa a fost revoluționată la Grigorievca

Agricultorii din satul Grigorievca, raionul Călărași au revoluționat sapa. Acum, cei mai mulți țărani din acest sat nu-și mai cultivă pământul cu tradiționalul instrument ci cu o adevărată instalație formată din roata din față a unei biciclete

 

Agricultorii din satul Grigorievca, raionul Călărași au revoluționat sapa. Acum, cei mai mulți țărani din acest sat nu-și mai cultivă pământul cu tradiționalul instrument ci cu o adevărată instalație formată din roata din față a unei biciclete cu tot cu ramă de care sunt prinse două bare metalice ce folosesc drept mânere. În partea de jos este atașată o lamă. Fiind susținut de mânere, mecanismul înaintează datorită roții printre rândurile de porumb, iar lama taie buruiana și afână solul.

Noua sapă a devenit un adevărat trend la Grigorievca. Aproape pe fiecare câmp poți vedea pe cineva folosind noul mecanism.

Țăranii din Grigorieca spun că timp de trei zile pot să cultive două hectare de pământ fără prea mare efort cu ajutorul lui. Sapa de tip nou poate fi folosită la prășit și atunci când porumbul este încă foarte tânăr și nu poate fi cultivat cu tractorul, unde mai pui că are costuri extreme de reduse și este absolute ecologic.

Țăranii nu i-au dat încă o denumire. Cum credeți că ar putea fi numită noua sapă inventată la Grigorievca. Așteptăm sugestiile voastre la comentarii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău