Sankt Petersburg, care găzduiește meciuri EURO 2020, are cel mai grav bilanț al deceselor COVID înregistrat în 24 de ore în toate orașele din Rusia

  • 26 Iunie 2021 15:15
Sankt Petersburg, care găzduiește meciuri EURO 2020, are cel mai grav bilanț al deceselor COVID înregistrat în 24 de ore în toate orașele din Rusia

Sankt Petersburg a înregistrat 107 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, un număr care, potrivit agențiilor de presă ruse, este cel mai mare dintre cele raportate de toate orașele din Federația Rusă de la apariția noului coronavirus, relatează Agerpres.

Foarte apreciat de turiști, Sankt Petersburg găzduiește șapte meciuri de fotbal din cadrul EURO 2020. O singură partidă a rămas să se dispute în acest oraș, un sfert de finală programat vinerea viitoare, în care ar putea să joace naționala Franței, dacă va învinge reprezentativa Elveției în partida care se va disputa luni la București.

Rusia a raportat sâmbătă, la nivel național, un total de 21.665 de infectări noi, un record din ianuarie și până în prezent, în contextul în care această țară este grav afectată de răspândirea variantei Delta a noului coronavirus. Capitala țării, Moscova, precum și regiunile sale limitrofe, sunt grav afectate de noul val epidemic de câteva săptămâni.

Numărul zilnic al deceselor raportate sâmbătă la nivel național - 619 - este cel mai mare din luna decembrie, iar bilanțul total al deceselor a ajuns la 132.683 de la începutul pandemiei, potrivit unei numărători oficiale. Agenția de statistică Rosstat, care utilizează o definiție mai largă a deceselor asociate COVID-19, a contabilizat aproximativ 270.000 de decese de la începutul pandemiei și până la sfârșitul lunii aprilie 2021.

„Pentru a stopa pandemia, un lucru este necesar: vaccinare în masă și rapidă. Nimeni nu a inventat o altă soluție”, a declarat sâmbătă, la televiziune, primarul din Moscova, Serghei Sobianin.

„Pentru a rezolva fundamental această problemă, trebuie să ne vaccinăm sau să impunem un lockdown”, a adăugat el.

Autoritățile din Moscova au introdus în ultimele săptămâni mai multe restricții, precum revenirea obligatorie la regimul de telemuncă pentru o parte dintre angajați, vaccinarea obligatorie a salariaților din sectorul serviciilor și crearea unui pașaport sanitar care reglementează accesul în restaurante și baruri.

Un lockdown generalizat, precum cel impus în primăvara anului 2020, nu este deocamdată avut în vedere de autoritățile ruse.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău