Sănătos informațional | Sindromul arderii profesionale, cine și ce profesii suferă mai mult? Mituri și adevăruri despre burnout

  • 03 Mai 2019 15:44
0%
00:00:00
00:00:00

Pe vremuri, se credea că de sindromul burnout suferă mai mult șefii decât subalternii și carieriștii. Se întâmpla, spun psihologii, pentru că aceștia ar fi avut mai multe responsabilități. Studiile au arătat în timp că nici pe departe nu este așa. Poate mai mult decât șefii și carieriștii, arderea profesională afectează angajații simpli.

Se mai crede că femeile ar fi mai expuse sindromului decât bărbații. Din nou fals. Pur și simplu, emoțional arderea profesională se manifestă diferit. Are epuizarea profesională anumite semne sau ele sunt de neobservat? Ce consecințe pentru sănătate fizică și mentală poate avea sindromul, dacă nu e descoperit la timp? Care sunt profesiile cu cel mai mare risc de burnout? Am adresat întrebările doctorului în psihologie, Veronica Calancea, președinte al Asociației Balint în Moldova, specializată în terapia arderii profesionale.

Sătătos Informațional – o emisiune despre mituri și adevăr în sănătate, realizată de Elena Cioina. Emisiunea este difuzată în fiecare miercuri, începând cu ora 10.05, și în reluare, sâmbăta, la aceeași oră.

Podcasturile „Sănătos Informațional” pot fi găsite și pe pagina web Sănătate INFO, în categoria interviuri.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău