Sănătos informațional | Olesea Nicu, pediatru-alergolog: „În timpul sarcinii e bine ca mama să consume produse cu potențial alergic înalt, pentru a-i crea imunitate bebelușului”

  • 25 Decembrie 2019 14:48
Sănătos informațional | Olesea Nicu, pediatru-alergolog: „În timpul sarcinii e bine ca mama să consume produse cu potențial alergic înalt, pentru a-i crea imunitate bebelușului”

Secolul 21 este supranumit și secolul alergiilor. De ce? Pentru că numărul oamenilor afectați de diverse forme și tipuri de alergie crește de la un an la altul. De vină este industrializarea, poluarea aerului, schimbarea stilului de viață, folosirea în exces a produselor de igienă pentru corp, dar și pentru casă. R.Moldova nu este o excepție.

Și aici numărul oamenilor cu alergii este în creștere. „Sunt foarte mulți, spun alergologii, chiar dacă nu se duce o evidență a lor”.

Literatura de specialitate spune că există trei tipuri de alergeni care provoacă alergiile și printre aceștia sunt cei alimentari, inhalați și de contact. Care dintre ei predomină la copiii și adulții din Moldova, cine sunt cei mai expuși riscului de a face alergii, cum înțelegem că suntem alergici, când o alergie ar trebui să ne alerteze și să ne trimită urgent la medic? La aceste și alte întrebări ne-a răspunsul Olesea Nicu, medic pediatru-alergolog în podcastul „Sănătos Informațional”.

Sătătos Informațional – o emisiune despre mituri și adevăr în sănătate, realizată de Elena Cioina. Emisiunea este difuzată în fiecare miercuri, începând cu ora 10.05, și în reluare, sâmbăta, la aceeași oră.

Podcasturile „Sănătos Informațional” pot fi găsite și pe pagina web Sănătate INFO, în categoria interviuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău