Sănătos informațional | De ce depresia postnatală nu trebuie confundată cu un moft

  • 08 August 2019 11:20
0%
00:00:00
00:00:00

În lumea modernă despre depresia postnatală, care apare după nașterea bebelușului, se discută, se analizează și se studiază intens. În Moldova, încă ne întrebăm – există oare așa ceva? Se confruntă mamele cu asemenea probleme?

Ei bine, da. Și mamele din Moldova au asemenea stări. Viața modernă, cotidianul, grijile zilnice, dar uneori pur și simplu mamele simt că nu fac față lucrurilor, că ceva nu e în regulă cu emoțiile după naștere. Doar că, deși trăim într-o eră modernă, suntem încă provinciali și cel mai des vorbim despre afecțiune ca despre un moft. Femeile cerșesc atenție. Așa se spune.

Care este, totuși, adevărul și cum pot trece mamele peste depresia postnatală? Cât durează și când e momentul să se adreseze specialistului. I-am adresat întrebările Irinei Novac, psiholog și terapeut de cuplu.

Sătătos Informațional – o emisiune despre mituri și adevăr în sănătate, realizată de Elena Cioina. Emisiunea este difuzată în fiecare miercuri, începând cu ora 10.05, și în reluare, sâmbăta, la aceeași oră.

Podcasturile „Sănătos Informațional” pot fi găsite și pe pagina web Sănătate INFO, în categoria interviuri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
-2,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:3,09 m/s
Mon
1
Tue
2
Wed
3
Thu
6
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău