Jurnal TV | Igor Dodon, desființat de noile dezvăluiri ale lui Usatîi (Revista presei)

  • 12 Noiembrie 2020 09:24
Jurnal TV | Igor Dodon, desființat de noile dezvăluiri ale lui Usatîi (Revista presei)

Revista presei din 12 noimbriw 2020

Dezvăluiri la Jurnal TV: Dodon ar fi cheltuit peste 11 milioane de euro primiți din Rusia în această campanie electorală. Declarația a fost făcută de Renato Usatâi în cadrul talk-showului „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Acesta a venit cu un raport din Federația Rusă, unde Igor Dodon ar fi indicat pe ce a cheltuit aceste milioane.

Igor Dodon, desființat de noile dezvăluiri ale lui Usatîi. Moscova a explodat… Ei pregătesc proiectul „Maidan Moldova” - aducerea unor titușki din Ucraina pentru organizarea unor acțiuni de protest”, titrează și Ziarul Național, cu referire la aceeași emisiune.

Liderul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, aduce acuzații grave președintelui țării Igor Dodon. Primarul de Bălți și fost candidat la alegerile prezidențiale, susține că deține mai multe informații și documente recepționate din Federația Rusă, care confirmă faptul că președintele ar fi raportat cheltuieli de 11 milioane de euro în ultimele cinci luni ale anului curent, notează IPN. Potrivit datelor prezentat de către liderul Partidului Nostru, între cifra cheltuielilor indicate de către candidatul Igor Dodon în rapoartele depuse la CEC și cele pe care le deține el, există o discrepanță enormă. În informațiile prezentate de către Renato Usatîi se regăsesc cheltuieli logistice pentru 32 de persoane: avion, hotel ș.a.m.d. „Exact despre 32 de persoane s-a vorbit că au venit din Federația Rusă. Pentru cazarea lor, hrană, logistică și transportarea în Moldova au fost cheltuite 64 de mii de euro”.

Ziarul de Gardă publică o anchetă despre Programul „Drumuri Bune”, lansat cu mare fast de guvernarea democrată a lui Vladimir Plahotniuc în 2018 și preluat ulterior de președintele Igor Dodon. Jurnaliștii de la Ziarul de Gardă au constatat că acest program ascunde dedesubturi despre care politicienii nu vorbesc în fața camerelor de luat vederi sau atunci când taie panglici.

În aceeași publicație citiți un articol despre copiii care sunt implicați în campania electorală a candidatului Igor Dodon. Zilnic, pe străzile Chișinăului, aceștia împart ziare și fac agitație electorală în favoarea candidatului susținut de socialiști, asta deși avocatul copilului susține că atragerea copiilor în activități electorale este inadmisibilă.

În paginile „Reporter Special” ale Ziarului de Gardă citiți un reportaj din satele de baștină ale celor doi candidați la prezidențiale. Aflați de ce unii alegători din satul Maiei Sandu, au votat pentru candidatul susținut de socialiști și de ce unii sadoveni nu-și mai doresc ca Igor Dodon să stea în fruntea țării pentru următorii patru ani.

Rusia atacă diaspora moldovenească: „Transport în masă la secții din Europa de Vest și SUA, pe fondul blocării cetățenilor moldoveni din Transnistria” – titrează SafeNews.md. Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a anunțat miercuri, 11 noiembrie, că urmărește îndeaproape cursul campaniei electorale prezidențiale din R. Moldova și că „se opune oricărei ingerințe externe în procesele electorale politice interne din R. Moldova”. În comentariul cu privire la pregătirea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din R. Moldova, instituția nu a ezitat să prezinte o informație eronată în privința felului în care s-a desfășurat primul tur al scrutinului, transmite SafeNews.md cu referire la zdg.md. Astfel, mobilizarea fără precedent a moldovenilor din diaspora este interpretată de către ruși ca fiind un „transport în masă al alegătorilor către un număr fără precedent de secții din Europa de Vest și Statele Unite, pe fondul blocării puternice a votului de către cetățenii moldoveni care trăiesc în Transnistria”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău