Rușii se pregătesc pentru proteste la lumina lumânărilor de Valentine’s Day împotriva închiderii lui Navalnîi

  • 14 Februarie 2021 14:57
Rușii se pregătesc pentru proteste la lumina lumânărilor de Valentine’s Day împotriva închiderii lui Navalnîi

Susținătorii lui Aleksei Navalnîi intenționează să participe la întâlniri la lumina lumânărilor în curți rezidențiale din întreaga Rusie duminică, în ciuda avertismentelor că ar putea fi arestați.

Aliații lui Navalnîi au declarat o amânare a demonstrațiilor de stradă până la primăvară, după ce poliția a reținut mii de persoane în timpul protestelor din ultimele câteva săptămâni, împotriva arestării politicianului din opoziție. Ei vor însă ca rușii să își arate solidaritatea cu Navalnîi prin ieșirea din case timp de 15 minute, în seara de Valentine’s Day, aprinderea lanternelor de la telefoanele mobile și așezarea de lumânări în formă de inimă.

„(Președintele Vladimir) Putin este frică. Navalnîi este iubire. De aceea vom câștiga”, a scris pe Twitter Leonid Volkov, unul dintre aliații apropiați ai lui Navalnîi, atunci când a chemat oamenii să participe la aceste manifestații.

Navalnîi a fost arestat în luna ianuarie, la întoarcerea sa din Germania, unde a primit îngrijiri medicale după ce a fost otrăvit, în Siberia, cu ceea ce țările occidentale susțin că a fost un agent neurotoxic. El a fost închis pe 2 februarie pentru încălcarea eliberării condiționate, în timp îi erau aduse acuzații pe care el le declară false. 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău