Rușii se plâng că sunt discriminați în Republica Moldova

  • 19 Iulie 2012 16:42
Rușii se plâng că sunt discriminați în Republica Moldova

Rușii din Republica Moldova susțin că sunt discriminați. Președintele Congresului Comunităților Ruse din Moldova, Valerii Klimenco, a anunțat astăzi  într-o conferință de presă că tot mai mulți ruși se plâng că le sunt încălcate drepturile, însă nu a putut preciza numărul plângerilor înregistrate până în prezent și nici nu a oferit…

Rușii din Republica Moldova susțin că sunt discriminați. Președintele Congresului Comunităților Ruse din Moldova, Valerii Klimenco, a anunțat astăzi  într-o conferință de presă că tot mai mulți ruși se plâng că le sunt încălcate drepturile, însă nu a putut preciza numărul plângerilor înregistrate până în prezent și nici nu a oferit exemple concrete.

Totuși, Valerii Klimenco a precizat că fi vorba de angajarea în câmpul muncii, dreptul la studii și tratament medical.

Valerii Klimenco a anunțat că un centru pentru apărarea drepturilor rușilor a fost recent deschis la Chișinău, instituție sprijinită financiar de Federația Rusă, din Fondul  pentru diaspora rusească.

Analistul Anatol Țăranu este de părere că Valerii Klimenko a creat acest centru doar pentru a stoarce bani de la Federația Rusă.

Anatalo Țăranu, cu o declarație oferită portalului arena.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău