Rușii se laudă cu victoriile Elenei Rîbakina la tenis: „Am câștigat Wimbledonul” . Elena Rîbakina: „Sunt foarte fericită că reprezint Kazahstanul”

  • 10 Iulie 2022 11:55
Rușii se laudă cu victoriile Elenei Rîbakina la tenis: „Am câștigat Wimbledonul” . Elena Rîbakina: „Sunt foarte fericită că reprezint Kazahstanul”

Președintele Federației Ruse de Tenis, Șamil Tarpiscev, a salutat victoria kazahei Elena Rîbakina în finala feminină de simplu de la Wimbledon, susținând că jucătoarea este un „produs pur” al tenisului rusesc.

Născută la Moscova în urmă cu 23 de ani, Rîbakina a obținut cetățenia kazahă în 2018. Ea a învins-o sâmbătă, în finală, pe tunisianca Ons Jabeur (2 WTA, favorita nr. 3), în trei seturi, 3-6, 6-2, 6-2.

Jucătorii din Rusia și Belarus nu au fost acceptați la Wimbledon anul acesta, ca urmare a invadării Ucrainei de către trupele Moscovei, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Este uimitor! Bravo Rîbakina! Am câștigat turneul de la Wimbledon”, a reacționat Tarpiscev, citat de agenția de presă rusă Ria Novosti.

Din momentul calificării Elenei Rîbakina în finală, după ce a trecut în semifinale de românca Simona Halep, Tarpiscev a fost foarte entuziasmat.

„Bine că Elena s-a calificat în finala de la Wimbledon, este un produs al tenisului rusesc. Desigur, ar fi și mai bine dacă va câștiga. O vom sprijini”, scrisese Tarpiscev înaintea meciului din finală.

Întrebată despre războiul declanșat de Rusia în Ucraina, sportiva a spus: „M-am născut în Rusia, dar reprezint Kazahstanul. A fost o călătorie lungă pentru mine. Am jucat la Jocurile Olimpice, la Fed Cup. Am primit mult ajutor, multă susținere din partea oamenilor și sunt foarte fericită că reprezint Kazahstanul. Cred că este un lucru bun și pentru sportul din Kazahstan. Bineînțeles, vreau ca războiul să se încheie cât mai repede posibil. Promovez pacea”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău