Rusia | Website-ul de știri VTimes a anunțat joi că se închide după ce a fost desemnat "agent al străinătății"

  • 03 Iunie 2021 11:04
Rusia | Website-ul de știri VTimes a anunțat joi că se închide după ce a fost desemnat

Website-ul rus de știri VTimes a anunțat joi că se închide după ce a fost desemnat "agent al străinătății" de către autorități luna trecută, în cadrul extinderii măsurilor de represiune împotriva mass-media critice față de Kremlin, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

VTimes a declarat că această desemnare i-a speriat partenerii, i-a ruinat afacerea și a făcut mai dificilă difuzarea știrilor.

Rusia folosește denumirea de "agent al străinătății" pentru a eticheta organizații finanțate din străinătate despre care spune că sunt angajate în activitatea politică. Termenul are o conotație negativă din epoca sovietică și îi supune pe cei desemnați la o verificare birocratică suplimentară.

Această desemnare obligă site-urile vizate să publice o notă de 24 de cuvinte anunțând că sunt distribuite de o companie media ce "îndeplinește funcția de agent al străinătății".

VTimes a fost înființat anul trecut de un grup de jurnaliști care și-au dat demisia de la Vedomosti, un cotidian economic de top, după ce l-au acuzat pe noul redactor-șef că a introdus cenzură pro-Kremlin.

"Eticheta de 'agent al străinătății' a distrus modelul de afacere al VTimes - și noi am creat acest site de știri ca o afacere", a declarat VTimes într-un comunicat. "Agenții de publicitate și partenerii nu înțeleg cum să lucreze cu un 'agent al străinătății' și nu îi putem judeca pentru aceasta", conchide VTimes în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău