Rusia va sista extracția de gaze în regiunea Crimeei, din cauza plângerii Ucrainei la ONU

  • 16 Februarie 2018 11:56
Rusia va sista extracția de gaze în regiunea Crimeei, din cauza plângerii Ucrainei la ONU

Mass-media rusă afirmă că Moscova intenționează să înceteze producția de gaze naturale pe cel mai mare câmp de gaze în zona Crimeea – Odesa a platformei continentale. Știrea  a fost comentata de autoritatile ucrainene.

„Astăzi, în spațiul informațional a aparut o știre despre suspendarea de catre Rusia a producției de gaze pe campul Odesa, în legătură cu plângerea Ucrainei în ceea ce privește încălcările dreptului mării. Vreau să reamintesc că apariția acestei știri se datoreaza intentiei noastre de luni, când vom prezenta la Haga un memorandum cu privire la încălcările legii maritime de către Federația Rusă”, a scris ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Ucrainei, Lana Zerkal, pe pagina sa de Facebook.

„Faptul că presa din Rusia sustine ca, urmare a intentarii procesului, Federația Rusă intenționează să oprească furtul de gaze în unele zone ale noastre din Marea  Neagra, arata ca Rusia înțelege ilegalitatea acțiunilor sale în zona maritimă exclusivă, pe platoul continental și în apele teritoriale ale Ucrainei. Știrile, deși nu sunt confirmate oficial, sunt foarte bune, dar sa ramanem vigilenți”, subliniază oficialul ucrainean, citat de Pagina de Rusia.

Luni, 19 februarie, Ucraina va prezenta Tribunalului Internațional al Națiunilor Unite un memorandum în cadrul Convenției privind dreptul mării despre încălcarea de catre Rusia a drepturilor Ucrainei în Marea Neagră, Marea Azov și strâmtoarea Kerci.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău