Rusia: Un zbor din Tel Aviv, luat cu asalt de sute de localnici musulmani din Daghestan / Ciocniri cu forțele de ordine / Reacția Israelului

  • 30 Octombrie 2023 08:38
Rusia: Un zbor din Tel Aviv, luat cu asalt de sute de localnici musulmani din Daghestan / Ciocniri cu forțele de ordine / Reacția Israelului

Sute de persoane au luat cu asalt aeroportul Mahacikala, din Rusia, după ce au aflat că urmează să aterizeze un zbor din Tel Aviv. Pasagerilor li s-a cerut să rămână în avion după aterizare, iar la fața locului a fost chemată poliția, conform The Times of Israelși NEXTA, scrie hotnews.ro.

Oamenii care au luat cu asalt aeroportul ar fi susținători ai Palestinei care condamnă acțiunile Israelului în Fâșia Gaza. În imagini se observă cum sute de persoane aleargă prin aeroport, iar, conform unor surse, unii dintre ei strigă „Allahu Akbar”.

Traficul aerian este suspendat temporar pe aeroportul Mahacikala până pe 6 noiembrie, potrivit Kommersant și TASS.

Daghestanul, republica din Federația Rusă în care este situat aeroportul, are o populație majoritar musulmană.

 

Într-un videoclip, pot fi observate mai multe persoane care înconjoară o mașină a poliției și o împing. Protestatarii ar fi reușit să pătrundă chiar și pe pista de aterizare a aeroportului.

Polițiștii din Daghestan au blocat intrările în aeroport, iar la fața locului ar fi fost trimisă chiar și Garda Națională.

Reacția Israelului

Ministerul de Externe al Israelului a cerut autorităților ruse să protejeze israelienii după ce au fost raportate informații potrivit cărora demonstranții au luat cu asalt o pistă de aterizare pentru a protesta față de aterizarea unui avion de linie care venea de la Tel Aviv.

O declarație a Ministerului de Externe de la Ierusalim a precizat că ambasadorul israelian la Moscova colaborează cu autoritățile ruse.

„Statul Israel privește cu gravitate încercările de a face rău cetățenilor israelieni și evreilor de oriunde", a conform ministerului israelian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău