Rusia | TikTok, condamnată la o amendă pentru apeluri la protest adresate unor minori

  • 06 Aprilie 2021 16:55
Rusia | TikTok, condamnată la o amendă pentru apeluri la protest adresate unor minori

Un tribunal rus a condamnat marți platforma chineză TikTok la plata unei amenzi de 2,6 milioane de ruble (circa 29.000 euro), sub acuzația că nu a eliminat apeluri adresate unor minori de a participa la manifestațiile de susținere a opozantului Aleksei Navalnîi, relatează AFP.

Decizia tribunalului Taganski din Moscova, făcută publică pe contul său de Telegram, este cel mai recent episod al tensiunilor dintre autoritățile ruse și giganții sectorului IT.

Ședința vizând compania Telegram, pentru motive similare, a fost amânată pentru 12 mai, a indicat instanța.

În ianuarie, "jandarmul" rus al companiilor de telecomunicații, Rozkomnadzor, a denunțat publicarea pe mai multe rețele sociale a unor apeluri care "incitau minori" să participe la manifestații de susținere a lui Navalnîi, după arestarea sa, iar în martie a dat în judecată TikTok, Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Vkontake și Youtube "pentru că nu au suprimat aceste mesaje sau nu le-au suprimat la timp".

Săptămâna trecută, Twitter a fost condamnată să plătească aproape 100.000 de euro, iar luni Roskomnadzor a anunțat încetinirea vitezei de accesare a rețelei sociale americane, acuzată că nu a suprimat postări 'ilegale' cu privire la droguri, suicid și cu caracter pornografic. Totuși, forul rus a exclus, deocamdată, o blocare totală a Twitter, date fiind "primele măsuri" pe care le-a luat aceasta, respectiv ștergerea unei "părți semnificative" din mesajele interzise.

Aceste evoluții ilustrează tensiunile crescânde dintre Moscova și marile rețele sociale, Rusia denunțând puterea pe care o exercită acestea și modul în care moderează conținuturile, mai ales cele politice, notează AFP. Twitter, Facebook, dar și Google au fost deja amendate în repetate rânduri, cu sume mergând până la câteva zeci de mii de euro, dar care rămân derizorii comparativ cu beneficiile aduse, mai menționează France Presse.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău