Rusia susține că vrea „relații reciproc avantajoase” cu Republica Moldova și acuză Chișinăul că „a întrerupt canalele de comunicare”

  • 22 Aprilie 2023 19:00
Rusia susține că vrea „relații reciproc avantajoase” cu Republica Moldova și acuză Chișinăul că „a întrerupt canalele de comunicare”

Rusia pledează pentru relații reciproc avantajoase și de bună vecinătate cu Republica Moldova, dar Chișinăul nu a dat deocamdată semne că ar fi dispus să revină la dialogul cu Moscova, a declarat ministrul rus adjunct de externe Mihail Galuzin într-un interviu acordat vineri canalului de televiziune Russia Today, scrie digi24.ro.

„Suntem în continuare gata de relații reciproc avantajoase și raporturi constructive cu Republica Moldova de îndată ce Chișinăul va fi pregătit și el pentru aceasta. Din păcate, nu vedem la ora actuală semne că guvernul Republicii Moldova ar fi dispus să-și îmbunătățească relațiile cu Federația Rusă”, a declarat responsabilul diplomatic rus în interviu, potrivit agenției TASS, preluată de Agerpres.

Ministrul adjunct de externe rus a declarat că actualele autorități moldovene urmează o politică „neprietenoasă” față de Rusia.

„Chișinăul a întrerupt canalele de comunicare, continuă să susțină politica ostilă a Occidentului. În același timp, autoritățile moldovene ne acuză fără temei de ingerință în treburile lor interne”, a mai declarat Mihail Galuzin.

Moscova condamnă acțiunile Chișinăului vizând restricționarea mass-media în limba rusă și persecutarea politicienilor și activiștilor care pledează pentru relații mai bune cu Federația Rusă, a mai spus Galuzin, care susține în interviul, citat de TASS, că „vedem că politica Chișinăului nu este acceptată de opinia publică din țară”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:0 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău