Rusia susține că este pregătită pentru discuțiile constructive cu UE și Ucraina privind gazele naturale

  • 19 Septembrie 2019 14:53
Rusia susține că este pregătită pentru discuțiile constructive cu UE și Ucraina privind gazele naturale

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a declarat că Rusia este pregătită pentru discuții constructive cu Ucraina și Uniunea Europeană privind gazele naturale, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Declarația oficialului rus a fost făcută înaintea negocierilor între cele trei părți care încep joi la Bruxelles.

Actualul contract care reglementează tranzitul gazelor naturale rusești spre Europa prin Ucraina expiră în 2019, iar Moscova ar dori în viitor să ocolească acest intermediar cu care în ultimii ani a avut numeroase conflicte pe tema plăților pentru gazele naturale livrate.

"Suntem pregătiți pentru discuții constructive", a dat asigurări Novak.

Acesta avertizase săptămâna trecută că decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) care restricționează accesul grupului rus Gazprom la conducta Opal va afecta discuțiile dintre Uniunea Europeană, Ucraina și Rusia privind viitorul tranzitului de gaze naturale.

"Cred că în privința condițiilor negocierilor, această situație va fi luată în calcul", a declarat Novak într-un interviu acordat postului de televiziune de stat Rossiya 24.

"Probabil va fi bine" dacă Ucraina și Rusia ar putea ajunge joi la un acord privind tranzitul gazele naturale spre Europa, a declarat joi ministrul ucrainean al Energiei, Oleksiy Orzhel.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău