Rusia și-a pregătit în Belarus rachete hipersonice Kinjal cu potențial nuclear. Pot lovi în câteva minute orice capitală europeană

  • 03 Noiembrie 2022 13:22
Rusia și-a pregătit în Belarus rachete hipersonice Kinjal cu potențial nuclear. Pot lovi în câteva minute orice capitală europeană

Rusia a desfășurat în Belarus trei avioane de vânătoare de tip MiG-31K, cea mai modernă versiune a acestui avion dezvoltat în anii '70, dotate cu rachete hipersonice de tip Kinjal - un vector care poate lovi în câteva minute orice capitală europeană, inclusiv cu un focos nuclear, scrie ziare.com.

Avionul de tip MiG-31K, cu două locuri, poate zbura cu o viteză de 3 200 de kilometri pe oră.

Racheta de tip Kinjal, care poate depăși o viteză de 11.000 de kilometri pe oră, este aproape imposibil de interceptat.

Miza strategică a acestei desfășurări a Moscovei în Belarus nu este însă evidentă, în contextul în care Forțele Spațiale rusești (VKS) dispun, începând din august 2022, de două aeronave de tip MiG-31K și de rachete de tip Kinjal în enclava Kaliningrad, pe teritoriul european.

Kremlinul marchează, de fapt, prin această măsură simbolică, o cooperare de nezdruncinat cu aliatul său belarus, pe al cărui teritoriu președintele rus Vladimir Putin îl folosește drept bază din spatele liniei frontului în ofensiva din Ucraina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău