Rusia și Statele Unite rămân în contact asupra tratatului nuclear New START, afirmă Moscova

  • 10 Martie 2023 19:59
Rusia și Statele Unite rămân în contact asupra tratatului nuclear New START, afirmă Moscova

Rusia și Statele Unite rămân în contact asupra New START, care limitează numărul de focoase nucleare strategice pe care cele două puteri nucleare le pot desfășura, în pofida faptului că Moscova și-a suspendat participarea la acord, a declarat vineri viceministrul rus de externe Serghei Riabkov, citat de agenția de presă RIA Novosti, preluată de Reuters, conform Agerpres.

Riabkov a spus că nu are așteptări în privința unor progrese semnificative din contactul dintre Moscova și Washington.

Acordul din 2010 limitează numărul de focoase nucleare strategice pe care fiecare parte le poate desfășura. Președintele Vladimir Putin a anunțat luna trecută că Moscova îl suspendă, acuzând Statele Unite că încearcă să provoace o „înfrângere strategică” Rusiei în Ucraina.

Rusia este deschisă discuțiilor cu Statele Unite privind modalitățile de normalizare a activității instituțiilor diplomatice ale celor două țări, a declarat pe de altă parte vineri viceministrul rus de externe Serghei Riabkov într-un interviu pentru RT Arabic, citat de agenția oficială de presă TASS.

„Dacă este necesar, contactele cu partea americană vor fi continuate (…). Suntem deschiși să discutăm un scenariu privind modul de normalizare a activității instituțiilor diplomatice dintre cele două țări”, a spus el.

Situația legată de activitatea misiunilor în străinătate ale Federației Ruse și Statelor Unite a devenit mai complicată în ultimii ani. Au loc „expulzări în lanț” de diplomați din ambasade, Moscova susține de asemenea necesitatea restituirii bunurilor diplomatice confiscate și există dificultăți în finanțarea agențiilor străine americane, amintește TASS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău