Rusia respinge ideea implicării unor mediatori internaționali în negocierile cu Ucraina

  • 26 Aprilie 2022 17:46
Rusia respinge ideea implicării unor mediatori internaționali în negocierile cu Ucraina

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a respins marți ideea implicării unor mediatori internaționali în negocierile cu Ucraina menite să conducă la o încetare a conflictului, informează agențiile AFP și EFE.

„Să vorbim despre mediatori în faza actuală, din punctul meu de vedere, este prematur”, a spus Lavrov la o conferință de presă comună organizată la Moscova alături de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, scrie DIGI24.

Serghei Lavrov a susținut că nici delegația ucraineană nu a sugerat acest lucru la tratativele desfășurate până în prezent.

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a cerut marți Ucrainei și Rusiei să colaboreze cu Națiunile Unite în vederea deschiderii de culoare umanitare pentru evacuarea civililor din zonele de conflict din Ucraina, informează Agerpres.

„Am propus crearea unui grup de contact care să reunească Rusia, Ucraina și ONU, pentru a căuta posibilități de deschidere de culoare umanitare”, a declarat Guterres. „Avem nevoie de urgență” de asemenea culoare de evacuare a civililor „cu adevărat sigure și eficiente”, a adăugat secretarul general al ONU, care a făcut o mențiune specială la cazul civililor refugiați la Mariupol în interiorul combinatului siderurgic Azovstal asediat de trupele ruse.

La rândul său, Serghei Lavrov a asigurat că Rusia este dispusă să coopereze cu ONU „pentru a diminua suferința populației civile”.

Totuși,„dacă cineva are vreo idee interesantă, suntem dispuși s-o ascultăm”, a adăugat ministrul rus, referindu-se la eventuale propuneri de a scoate din impas aceste negocieri.

„Dar, după cum se comportă delegația ucraineană la negocieri, după cum se comportă președintele (ucrainean Volodimir) Zelenski ... desigur, este frustrant. Din ce văd, negocierile nu-i interesează în mod special”, a declarat ministrul rus de Extene Lavrov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău