Rusia | Putin consideră depășite valorile liberale

  • 28 Iunie 2019 08:40
Rusia | Putin consideră depășite valorile liberale

Președintele rus, Vladimir Putin a declarat într-un interviu apărut joi în publicația Financial Times că valorile liberale sunt învechite deoarece au fost respinse de majoritatea popoarelor occidentale, informează Reuters, preluat de Agerpres.

În opinia liderului de la Kremlin, cancelarul german Angela Merkel a comis o greșeală fundamentală prin adoptarea unei politici liberale față de imigrația provenind din Orientul Mijlociu.

"Ideea liberală presupune că nu trebuie făcut nimic. Migranții pot ucide, jefui și viola fără consecințe pentru că drepturile lor ca migranți trebuie protejate. Care sunt aceste drepturi? Fiecare infracțiune trebuie să fie pedepsită", a estimat Putin în interviu.

"Așadar, ideea liberală s-a învechit. Ea intră în conflict cu interesele majorității covârșitoare a populației", a mai declarat președintele rus.

Putin a mai spus că nu este homofob, dar că disponibilitatea occidentală de a îmbrățișa homosexualitatea și fluiditate între genuri i se pare excesivă.

"Valorile tradiționale sunt mai stabile și mai importante pentru milioane de oameni decât această idee liberală care, în opinia mea, chiar încetează să existe în prezent".

Totodată, impresia liderului rus sa este că cercurile liberale se bazează pe utilizarea problemelor cu care se confruntă Biserica Catolică pentru a distruge biserica.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău