Rusia: Poliția arestează persoane adunate în fața tribunalului ce urmează să se pronunțe în cazul Navalnîi

  • 02 Februarie 2021 10:55
Rusia: Poliția arestează persoane adunate în fața tribunalului ce urmează să se pronunțe în cazul Navalnîi

Poliția rusă a început să aresteze persoane care s-au adunat în fața tribunalului ce urmează să se pronunțe marți asupra plasării în detenție a lui Aleksei Navalnîi, critic vehement al Kremlinului, transmit de la fața locului jurnaliști ai Reuters, preluat de Agerpres.

Poliția rusă, care a desfășurat lângă tribunal efective numeroase, a arestat până acum circa 20 de persoane.

Navalnîi se află în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de încălcarea termenilor sentinței cu suspendare pentru delapidare, într-un caz despre care el susține că este o înscenare, dar care i-ar putea aduce, în urma deciziei de marți a tribunalului, o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani și jumătate.

Parchetul rus a anunțat luni că susține cererea Administrației penitenciarelor de a comuta pedeapsa cu suspendare împotriva opozantului Aleksei Navalnîi într-o pedeapsă cu executare.

UE a cerut în mai multe rânduri eliberarea "imediată" a lui Aleksei Navalnîi, precum și a susținătorilor săi arestați în cursul manifestațiilor organizate în țară.

Peste 5.000 de persoane au fost reținute în timpul protestelor de duminică. Aceste noi arestări au fost imediat condamnate de SUA, Canada și de mai multe țări ale UE.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău