Rusia organizează noi exerciții militare în Transnistria

  • 28 Septembrie 2016 18:17
Rusia organizează noi exerciții militare în Transnistria

Unitățile motorizate ale Grupului Operațional de Trupe Ruse aflat în Transnistria au început luni, 26 septembrie, un nou exercițiu militar.

Potrivit site-ului novostipmr.com care citează un comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova, este vorba de un exercițiu pe teren la care participă peste 300 de militari ai batalionului de infanterie motorizată al Grupului Operațional de Trupe Ruse, precum și aproximativ 30 de unități de tehnică antitanc și auto.

Exercițiul va dura o săptămână.

În ultimele luni, în Transnistria au avut loc aproape săptămânal exerciții militare, la multe din ele participând și trupele ruse, alături de cele transnistrene. Reprezentanții Chișinăului și-au exprimat îngrijorarea față de participarea militarilor ruși la aceste aplicații.

”Astfel de acțiuni contravin principiului dreptului internațional, sunt calificate drept ilegale și sunt inadmisibile pe teritoriul Republicii Moldova, ceea ce impune necesitatea retragerii necondiționate de pe teritoriul țării a formațiunilor militare străine fără statut juridic determinat și a stocurilor de muniții ce le aparțin”, declara la 20 septembrie, reprezentantul Ministerului Apărării de la Chișinău, Alexandru Harea.

În Transnistria se află aproximativ 1500 de militari ruși, care, official, sunt antrenați în asigurarea păcii și în paza depozitelor de armament și muniții. Chișinăul a cerut în repetate rânduri retragerea militarilor ruși din regiune și înlocuirea lor cu un contigent civil de observatori, cu mandat internațional.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău