Noi exerciții militare la Tiraspol. Șevciuk precizează scopul

  • 24 Septembrie 2016 19:14
Noi exerciții militare la Tiraspol. Șevciuk precizează scopul

Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR) dislocat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, a desfășurat vineri, 23 septembrie, noi exerciții militare împreună cu unități ale structurilor de forță ale administrației separatiste din stânga Nistrului.

După cum anunță agenția oficială de știri de la Tiraspol, novostipmr.com, scopul acțiunii a fost instruirea în combaterea acțiunilor teroriste.

Conform scenariului, militarii au respins un presupus atac asupra depozitelor cu muniții de artilerie, amplasate lângă localitatea Cobasna, din partea unor formațiuni paramilitare ilegale.

De asemenea aceștia au simulat lichidarea unor incendii generate de explozia munițiilor. În cadrul exercițiilor au fost implicați circa 60 de soldați, asistați de 15 autoblindate și paramedici.

Într-o conferință de presă susținută la Moscova, liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a declarat că aplicațiile militare din regiunea transnistreană au menirea de a apăra regiunea de “extremiști”. Nu există niciun fel de planuri de a ne ataca vecinii – Ucraina sau Moldova, așa cum scrie presa”, a declarat Șevciuk, citat de novostipmr.

Liderul de la Tiraspol a mai spus că în regiunea transnistreană pregătirile militare vor continua până în momentul în care vor fi adoptate decizii politice care vor asigura securitatea Transnistriei pe termen lung.

Autoritățile legale de la Chișinău nu au avut încă o reacție oficială la acțiunile militarilor transnistreni.

De menționat că exercițiile militare de vineri, 23 septembrie, vin la nici patru zile de când Ministerul moldovean al Apărării a condamnat organizarea și desfășurarea așa-numitelor exerciții „antitero” din stânga Nistrului, precum și participarea reprezentanților GOTR la activitățile organizate de așa-numita conducere de vârf a regimului din Transnistria.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău